Musik- gudstjeneste

Søndag d. 6. december kl. 16.00 i Ikast Kirke. En gudstjeneste med sang, ord, toner og julelys....

Fjerde søndag før juledag begynder adventstiden.

Advent betyder "Herrens komme" og 1. søndag i advent er begyndelse på et nyt kirkeår. Kristendommens advent handler om forventning og forberedelse til den store julefest, hvor det er Gud selv, der kommer til verden gennem Jesus´ fødsel.

Hver søndag tænder vi et lys mere i adventskransen, indtil de fire lys brænder. Ligesom kalenderlys og kalendergaver handler adventskransen om at tælle ned til jul.

Julekrybbe, Luciafest og levende lys hører også til adventstiden. De spreder julestemning og forbereder os på festen, som også handler om, at der blev tændt lys i mørket.

I kirken synger vi adventssalmer og læser fra Bibelen om forventningerne til, at Jesus skal komme til verden.

Adventstidens farve er lilla, som symboliserer bod og forberedelse.

Før i tiden fastede man som forberedelse til julen. At undvære noget godt i en tid skulle styrke længslen efter, at festen begyndte og samle opmærksomheden om julens åndelige indhold.

Del dette: