Konfirmation

Alle elever i syvende klasse kan modtage konfirmandundervisning hos sognets præster. I god tid forud vil de unge blive oplyst om tidspunktet for konfirmandundervisningens begyndelse.

Elever der ikke er døbte er også meget velkommen til at modtage konfirmandundervisning. Ønsker eleven at blive konfirmeret, skal der finde dåb sted forud for konfirmationen eller på selve dagen.

Undervisningen begynder normalt sidst i august.

Konfirmationer i Ikast og Faurholt Kirker

Datoerne oplyses her og i Ikast Avis første onsdag efter nytår 2 år forud.

Konfirmationer i 2019

Konfirmationsdatoerne for de nuværende 6. klasser i Ikast og Faurholt:

Søndag d. 5. maj 2019 konfirmeres i Ikast Kirke 7. klasserne fra Østre Skole.

Lørdag d. 11. maj 2019 konfirmeres i Ikast kirke 7.i fra Nordre Skole og 7. klasse fra Ikast-Brande International Skole

Søndag d. 12. maj 2019 konfirmeres i henholdsvis Faurholt Kirke og Ikast Kirke 7.a og 7.b fra Nordre Skole

Klokkeslet kendes først ved aftengudstjenesten for forældre og konfirmander i starten af skoleåret.

Specialklasse elever.

For elever der går i specialklasser i eller uden for kommunen, vil vi gerne at I henvender jer til os, så vi sammen aftaler hvordan undervisning og konfirmation kan foregå. Kontakt Sognepræst Poul Erik Knudsen

Konfirmationer i 2020

Konfirmationsdatoerne for de nuværende 5. klasser:

Lørdag 2. maj konfirmeres eleverne fra idrætsklassen på Nordre skole i Ikast Kirke.

Søndag 3. maj konfirmeres alle øvrige elever på Nordre Skole i Ikast Kirke eller Faurholt kirke.

Fredag (Bededag) d. 8. maj konfirmeres eleverne fra B og C klasserne på Østre Skole i Ikast Kirke.

Søndag 10. maj konfirmeres eleverne fra A klasse på Østre Skole og eleverne fra den internationale skole i Ikast Kirke.

Specialklasse elever.

Konfirmationer i 2021

Oplyses kl. 12.00 første onsdag i 2019 her på hjemmesiden og i Ikast Avis.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Ikast Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmationstøj.

Konfirmationskjoler, habitter, blazere osv. behøver ikke samle støv i skabet.

Konfirmationstøj kan nemlig genbruges, og alt behøver ikke være splinternyt for at være godt.

Derfor er der brug for venlighed og giversind fra tidligere konfirmandfamilier, sådan at trængte familier kan købe et sæt tøj til meget billige penge. Det kan nemlig gøre en stor forskel for de familier, hvor der ikke er så mange penge at gøre med, at man får mulighed for at spare en større udgift til konfirmationstøjet til konfirmationen i foråret.

I Ikast-Brande kommune samles brugt konfirmationstøj ind, og det kan afleveres til Røde Kors Genbrug i Brande eller Kirkens Korshærs Genbrug i Ikast. Konfirmationstøjet bliver samlet de to steder, så der bliver et samlet udvalg.

Tøjet kan også indleveres til de lokale præster/kirkekontorer i Ikast-Brande kommune, som vil viderebringe det, og ellers kan man kontakte diakonipræst Birthe Møberg på tlf. 23342790.