Ikast Kirke har 3 kor som hver uge mødes  for at synge.

Aspirantkoret, er vores kor for de mindste og første trin inden man kan komme op i kirkekoret.

Ikast Kirkekor medvirker ved gudstjenester, og giver koncerter et par gange om året.

Seniorkoret øver også hver uge, men her kommer samvær, glæden og fællesskabet ved at synge først.

Aspirantkor

Aspirantkoret optager nye sangere året rundt og det er gratis at være med!

Koret er for både drenge og piger, der går i 3.-6. klasse, godt kan lide at synge og gerne vil lære at bruge sin stemme rigtigt og godt. Koret er en forberedelse til kirkekoret, der er et lønnet kor. Det er gratis at synge i Aspirantkoret, og vi optager nye sangere hele året.

Alle kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve til Aspirantkoret!

I Aspirantkoret lærer du:

• At udvikle din stemme, så den kommer til at fungere godt og sundt. Korlederen er uddannet sanglærer og musikpædagog med mange års erfaring med børnestemmer.
  • Om noder, rytmer og musikalske begreber på en sjov måde. Bl.a. bruger vi Music Mind Games, der er en legende tilgang til hørelære og musikteori med masser af små spil.
  • Om kirken og gudstjenestens gang, så du bliver klar til at synge i Ikast kirkes Børne- og Ungdomskor.

Du kommer til at:

• Få nye venner
  • Optræde for andre (sammen med andre) til f.eks. Børn, Bibel og Boller i karry gudstjenester, samt enkelte andre gudstjenester og koncerter i løbet af året.
  • Udvikle dig som menneske både personligt og socialt, opdage nye sider af dig selv, udvikle dig musikalsk.

Vi forventer til gengæld god mødedisciplin og engagement til øvning og arrangementer. Der undervises på et højt fagligt niveau, og der arbejdes målrettet med at give sangerne vokale, musikteoretiske og sociale kompetencer.

At synge i kor er et forpligtende fællesskab, hvori børnenes selvværd styrkes, og de får venskaber udenfor den daglige omgangskreds. Derudover styrkes evnen til at samarbejde og lytte til andre. Aspirantkoret er dermed både en investering i livslang sangglæde, gratis musikundervisning, et anerkendende fællesskab og et fremtidigt fritidsjob.

At synge sammen skaber fællesskab, energi og glæde!

Oprykning til Kirkens Børne- og Ungdomskor sker, når korlederen skønner, at sangeren er klar, og der er ledige pladser i koret, dog tidligst i 5. klasse.

Aspirantkoret øver torsdage kl. 15.15-16.05 i Ikast kirke

Tilmelding er ikke nødvendig, du møder bare op, men hvis du har spørgsmål, kan du kontakte korlederen Ellen Østergaard Gravesen, SMS: 24408908 eller mail: organistassistent@ikastkirke.dk

Ikast Kirkekor

Ikast kirkes kor er for drenge og piger, der går i 7.kl eller derover eller som har sunget i Aspirantkoret eller andre kor med samme baggrund.

Koret øver hver torsdag kl. 16.15-18.00 i Ikast kirke, undtagen i skoleferier.

Korleder: Gitte Støvring Preussler

Korenes formål er at

• Give børn og unge kendskab til musik, salmer, Folkekirken og gudstjenesten
  • Give børn og unge kendskab til instrumentet "stemmen" og at udvikle dette
  • Berige gudstjenestelivet i Ikast sogn ved at lede og støtte salmesangen, samt så vidt muligt at fremføre kirkemusik ved gudstjenesterne

Koret medvirker ved alle gudstjenester og evt. bryllupper i kirken – også i ferier. Der er dog ikke mødepligt til alle tjenester, og ofte er det muligt at bytte med en af de andre sangere.

I koret arbejdes målrettet på at give dig vokale, musikteoretiske og sociale kompetencer.  Ikast kirkes kor er et forpligtende fællesskab, hvori dit selvværd kan styrkes, og du får nye venskaber. At synge i Koret er dermed både en investering i livslang sangglæde, gratis musikundervisning, et anerkendende fællesskab og et fritidsjob.

Der undervises i gudstjenestelære, sang og nodelære

Repertoiret er kirkeligt, men både klassisk og let rytmisk.

Koret er lønnet, men de første 3 måneder er ulønnet. Efter 1-3 måneder i koret skal man til en optagelsesprøve. I den ulønnede periode skal man ud over korøvningen om torsdagen også deltage i gudstjenester.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakt korlederne.

Kor skaber fællesskab – musik skaber følelser. Mennesker, der synger, udvikler noget af det sarteste og mest personlige i sig selv. Det skaber selvtillid, sammenhold, kammeratskab og følelsesmæssig udvikling.

Sang og musik  er umådelig vigtigt og udviklende for børn og unge.

Læs mere om optagelsesprøve og lidt praktiske regler for kirkekorsmedlemmer.

Ikast Kirkes Seniorkor

til glæde for alle.

Seniorkoret er et kor for alle seniorer, uanset tidligere sangerrfaring.

Koret giver koncerter f.eks. på plejehjem, til arrangementer, høstgudstjeneste for ældre.

Seniorkoret  synger et alsidigt repertoire med både viser, højskolesange, salmer og meget andet.

Koret ledes af organist Ellen Østergaard Gravesen.

Koret øver hver tirsdag fra kl. 9.30 - 11.00 i Ansgarsalen i Ikast Kirkecenter.

Ved du at korsang giver øget fysisk velvære, livsglæde, skaber mulighed for nye bekendtskaber og får vores hjerter til at slå i takt.

Mød op eller kontakt Ellen på

Mail: organistassistent(at)ikastkirke.dk