Hvad er Kirke til Kirke, og hvorfor er Ikast Kirke med?

”Kirke til Kirke projektet er et samarbejde mellem menighedsrådene i Herning Nordre- og Søndre provstier og Ikast-Brande provsti, der har til formål at sætte fokus på folkekirkens mission.

Med projekt Kirke til Kirke vil vi gerne være med til at knytte bånd mellem provstiernes sogne og kirkerne i de lande, hvor projekterne har hjemme.”

(citat: /http://kirketilkirke.dk/)

I dette etablerede fællesskab (PYM = Provstiernes Ydre Mission) sætter Ikast-Brande Provsti og Herning Søndre og Nordre Provsti fokus på Den Lutherske Kirke i udviklingslandene. Dette sker altid i samarbejde med flg missionsselskaber: Brødremenighedens Danske Missionsselskab. Danmission. Promission. Mission Afrika. Ordet og Israel. Spedalskhedsmissionen. Israelsmissionen. Mere info på selskabernes hjemmesider.

I den forbindelse ansætter de tre provstier hvert år unge volontører, som i efteråret rejser til et sted i verden (egenbetaling), udpeget af ét af Missionsselskaberne. Når volontørerne, efter tre måneder, kommer hjem til Danmark igen, er de ansat af provstierne til i tre måneder (januar – marts) at rejse rundt, primært, i de tre provstier og fortælle om deres oplevelser og indtryk.

Det er gratis for alle at booke et foredrag med volontørerne.

I forbindelse med disse foredrag bliver der ofte indsamlet en pengegave, som så sendes videre til projektet det pågældende sted - via det aktuelle Missionsselskab.

I Ikast Kirke er vi en aktiv del af dette samarbejde, da vi mener, det er vigtigt, at vi som kirke er aktive medspillere i det store verdensbillede med ”Mission” som omdrejningspunkt.

I løbet af året er der udvalgte søndage, hvor kollekten går til Kirke til Kirke Projektet, og ud over det, vil vi sammen i menigheden – på disse søndage - skaffe flere penge, der kan sendes til projekterne.

2019 - 2020.

Gudstjenester 1. september. og 11. november 2019 + 2.2. og 19.4.2020

Husk at tage penge med disse søndage – du kan nemlig købe friskbagt kage, du kan nyde til kaffen, når du kommer hjem. Du kan også betale på MobilePay.

En ægte win-win-situation:

Du nyder kage til kaffen (måske sammen med din nabo…..)

og Promissio kan sende penge til et vigtigt arbejde blandt nogle af jordens fattige mennesker.