Menighedsaftener

afholdes i Ansgarsalen kl. 19.30, Ikast Kirkecenter, Kirkegade 8

Entré og kaffe :50 kr. eller 75 kr. hvilket fremgår af programmet.

Menighedsaftener arrangeres i et fælleskab mellem bibelkredse, KFUM og KFUK i Ikast og Ikast Kirke.

Udvalgsformand: Kai Bohsen, tlf. 42686810

Program for 2018/2019

19. marts 2019

Henrik Stubkjær

Biskop

”Gå med”

Foredraget vil være refleksioner, bl.a. teologiske over temaet ”Gå med”, som er temaet for himmelske dage på heden i 2019, som i øvrigt har fokusområderne Tro – Samfund – Folkelighed.

Tro er noget vi hviler i, tro er noget vi gør, tro er noget, vi deler. Troen på Jesus Kristus er kernen i kristendommen.

Samfundet påvirker kirkens dagsorden og kirken påvirker samfundets dagsorden. Vi bliver som mennesker og kirker konstant mødt af udfordringer og gaver fra samfundet og kan ikke fungere eller eksistere uden for samfundet.

Folkelighed er en invitation, en invitation til noget levende, til fællesskab og samtale. Folkelighed udfoldes i alle aspekter af tilværelsen. Kirken kan kun være kirke, hvis den på de præmisser er folkelig.

23. april 2019

Anette Kortegaard

Sogne– og hospitalspræst

Skyld og skam”

I kirken tales der om synd, men det er måske ikke et ord, der siger moderne mennesker så meget. Derimod er skyld og skam en virkelighed, som mange mennesker slås med og søger hjælp til. Med udgangspunkt i mit arbejde som sogne- og hospitalspræst vil jeg give et bud på, hvordan kirken kan hjælpe og forholde sig til det svære emne.