Høsttorvedag

Hvert år 3. fredag i september holder Ikast Kirke høsttorvedag på Ikast torv.

Fredag 15.september 2017 var en dejlig lys og klar septemberdag, uden tunge truende regnvejrsskyer hængende tæt over byen. Efter en masse regnvejrsdage i september var dette den bedste ramme, vi kunne tænke os om Ikast Kirkes Høsttorvedag, hvor byens børn i alderen 0 – 9 år var inviteret til en festlig dag på Torvet.

Mange børn mødte frem og gik rundt i de mange boder og nød lækkerierne. Der var mulighed for at smage på havregrynskager, rugbrød med marmelade, nyristede popcorn, frugter, saft, byggrød og der var også mulighed for at får få sin egen flotte buket med hjem.

Køen for at komme i kornvognen og tumle var lang hele formiddagen og mange børn tog mod til sig og klatrede op i den store mejetærsker, som i dagens anledning var kørt ind på Torvet og var parkeret side om side med en stor traktor.

På scenen underholdte dukken Frida og Klovnen Karl med børnesange og bibelfortælling, mens børnene sad på de mange halmballer og fulgte interesserede med i, hvad de to figurer havde gang i. Der gik ikke lang tid, inden børnene havde fanget sangene og sang lystigt med – sammen med Karl og Frida.

Efter dette indslag, tog Spillemandsorkesteret fra Frisenborg plads midt på Torvet, og til stor glæde for deltagerne tryllede de høstsange fra både violin, harmonika mm. frem i solskinnet.

En formiddag med mange glade børn, godt vejr, sjove aktiviteter og mulighed for at blive lidt klogere på det med frugt, grønt og høst. Alt i alt en dejlig dag – vi ses til næste år til Høsttorvedag igen.