Billeder fra Ikast sogn

12. april 2018

Højskole-studietur

Turen gik til Testrup Højskole hvor Simon Axø fortalte om højskolens historie, og om hvordan Grundtvig og deres aktuelle dannelsesarbejde reflekteres i stedets ånd.

Dernæst spiser vi på højskolen, der har ry for at servere god og spændende mad.

Herefter tog Mogens Markusen over og fortalte om egnen vi besøger, og om begivenheder, der har fundet sted gennem historien.

6. april 2018

Fest for frivillige.

Sikke en fest.

Hvert andet år fredag efter påske indbyder Ikast Menighedsråd til fest for de frivillige.

I år fyldte 107 personer Ansgarsalen i Ikast Kirkecenter. Det er sognemedhjælperen, der koordinerer en stor del af opgaverne, som løses af de frivillige.

Hun bød velkommen og ved hjælp af et eventyr fortalte hun om det vidt forgrenede arbejde, der er ud fra Ikast kirke. Alle rum og kroge i husene fik ord på, hvad der foregår.

Herefter var der foredrag krydret med musik ved sognepræst, Jørgen Løvstad, Thorning: ”Frivillig: At være villig til i frihed at gøre noget for en anden – så bliver det ikke større!” Han var inde på relationen betydning, om det at blive set og hørt, at være til stede i nuet og få sagt tak, mens tid er. Måden det blev fortalt på kaldte smilet og latteren frem.

Det store fælles kaffebord lagde grunden til en god snak og summen i lokalet.

Organisten spillede til fællessang, der næsten fik taget til at løfte sig. ”Den kedsom vinter gik sin gang” passede lige til lejligheden.

Alle fik en taske med kirken logo på som tak for hjælpen. Det var ens til alle, for som medlemmet fra menighedsrådet sagde er alle opgaver ikke ens, men sammenligner vi med en cykel er både, rat, sæde, ventil og luft i dækkene lige vigtige for at cyklen kan køre og det hele virker.

Jørgen Løvstad sluttede aftenen af – og tre kvarter efter var bordene tømt, kaffekanderne skyllet, opvasken klaret – også en opgave, der blev løst af frivillige.

Døren til huset blev låst. Med forårs aftenens lune luft i lungerne stod jeg i kort tid på trappen og tænkte: Det er vist det – at være en del af noget større!!

Anne Lisbeth Jepsen, Ikast Menighedsråd

Læs ogsåEventyret om ”Det Store Gamle Hus - midt på Byens Store Torv”

22. marts 2018

Påskefortælling for elever fra Østre og Nordre skole

Masser af påskeliljer i vaser, saft og brød på bordet, dragter fra en svunden tid osv…………………..

Der var i dag lagt op til påskefortælling, da børn fra indskolingen på Østre og Nordre Skole mødte op i Ikast Kirke for at høre påskens dramatiske fortælling.

Med sang, skuespil og fortælling - fyldt med dramatik - fik de mange skolebørn et indblik i Bibelens påskefortælling.

Og med et chokoladepåskeæg i hånden på vej ud af døren og en ”Glædelig Påske” fra personalet – gik alle børn igen tilbage til skolerne – klar til i morgen at holde påskeferie

21. marts 2018

Påskefortælling for de mindste.

Byens børn i før-skolealderen var mødt talstærkt op for at høre Påskefortællingen i Ikast Kirke.

Barnevogne og ladcykler blev parkeret i lange baner udenfor kirken, i kirkens våbenhus og i kirkerummet.

Børn satte sig til rette på tæpper, på stole og i barnevogne – og sad her og lyttede til påskefortællingen – set gennem et æsels briller – krydret med sange og snak med præsten.

Ved udgangen fik alle børn en påskelilje i hånden – og mange gik med i kirkecenteret og nød lune grovboller med marmelade.

Glædelig Påske!

14. marts 2018

Babysalmesang.

Hvad laver man til Babysalmesang?

Ja, det kan være svært at forestille sig, hvad ens baby laver sammen med mor eller far, når de er til Babysalmesang………………derfor, afslutter vi altid et hold med at invitere søskende, den forældre, som ikke fast har været med til babysalmesang, bedsteforældre, oldeforældre, søskende – eller en ven af familien, med til en kort gudstjeneste, hvor alle får et indblik i, hvad Babysalmesang er.

Efterfølgende siger vi farvel og tak til hinanden over en kop kaffe – og alle babyer får sangbogen med hjem, så der er mulighed for at fortsætte de hyggelige stunder med de nu så velkendte salmer – hjemme sammen med mor og far.

5. marts 2018

Besøg af 1. årgang fra Ikast Østre Skole.

På Østre Skole har 1. årgang arbejdet med Moses i kristendom – og i den forbindelse, har de besøgt Ikast Kirke – for også her at arbejde med temaet.

Det blev der en god og spændende formiddag ud af. Samlet i kirken fik alle børn historien om Moses  fortalt – både som barn og som voksen.

Herefter besøgte børnene klassevis tre stationer, hvor de arbejdede videre med emnet. En dejlig formiddag!

29. oktober 2017

BUSK gudstjeneste

Træ - børn og lagkage

Årets tema for BUSK gudstjenesterne 2017  i store dele af Danmark var ”Fest”.

Og det var det også i Ikast Kirke.

Kirken var pyntet med blomster, flag, vimpelranker allerede inden gudstjenesten startede, - og i starten af gudstjenesten kom mere pynt til via FDF´erne, som havde lavet flotte guirlander, kirkekoret der gik rundt og pustede sæbebobler ud over menigheden, og minikonfirmander og andre børn, der pustede serpentiner ud i kirken.

Et hjertetræ var i dagens anledning placeret inde i kirken med rodklump og jord. Ved fælles hjælp fik børnene, sidst i gudstjenesten, træet båret ud på kirkegården, hvor det – i anledning af Reformationsjubilæet – blev plantet. Ivrigheden var stor hos børnene, som havde travlt med skovle, spande og vandkander – og alle kan nu glæde sig til foråret, hvor hjertetræet med sine blodrøde og hjerteformede blade vil stå som en del af historien og fortællingen om Luther i år 1517 og Ikast Kirkes menighed i år 2017.

Som en afrunding på en festlig gudstjeneste blev der serveret Luther lagkage til alle.

26. september 2017

Koncert med "Byens mange kor"

15. september 2017

Høsttorvedag