Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Selv om I allerede er blevet viet på rådhuset, er I velkommen til at få en kirkelig velsignelse i kirken.

Hvordan gør man?

Dato og klokkeslet for vielsen eller velsignelsen aftales med kirkekontoret, derefter henvender man sig til den præst, der skal forestå vielsen/velsignelsen.
Tidligst 4 måneder før vielse udfyldes en ægteskabserklæring på www.borger.dk

Når bopælskommunen har behandlet jeres sag vil I modtage en prøvelsesattest som I skal aflevere til kirkekontoret eller præsten.

Ønskes navneændring ifb.m vielsen skal man ansøges om det på www.borger.dk