Skole-Kirke samarbejde

Skole-Kirke-Projekter og Skole-Kirke-Besøg

Kirken og skolerne i Ikast har en god og lang tradition for et godt og udbytterigt samarbejde.

Dette samarbejde består af to dele:

Skole-Kirke-Projekter:

For udvalgte årgange er der hvert år projekter, som omhandler forskellige emner og, hvor hele årgange deltager i et projekt, som strækker sig over et eller to dage i kirken.

Kirken planlægger forløbene og står for afvikling af disse arrangementer. Projekterne er tværfaglige og der lægges op til, at projekterne kan kombineres med arbejde på skolen forud for arrangementet i kirken.

Skole-Kirke-Besøg:

Skole-Kirke-besøg er, hvor de enkelte årgange på eget initiativ henvender sig til kirken for at aflægge et besøg i kirken. Det kan være som del af et emneforløb ifm. højtider – eller det kan være del at et tema-forløb på skolen, eller som et besøg i kirken med fokus på fx: Kunst i kirken, kristne symboler, ”på opdagelse i kirken” mm.